Szájsebészet

Szájsebészet, implantologiaA szájsebészet a fogorvoslás, illetve fogászat legfelsőbb szintje. Sokan nem tudják, de tulajdonképpen minden komolyabb beavatkozás, melyeket általában csak fogorvosi beavatkozásnak neveznek, igazából szájsebészetinek minősül. Ennél fogva, a szájsebészet, mint a fogászat ágazata, még inkább felkészült és nagy szaktudású szakorvost igényel. Ez egy külön szakma, nem hiába említik külön a fogorvost és a szájsebész-szakorvost. Egy fogorvos, aki nem rendelkezik szájsebészeti szakképesítéssel, nem is végezheti és nem is tudja elvégezni azokat a feladatokat, amikkel rendszerint átirányítják a pácienseket a szájsebészhez.

A szájsebészet igazából a beavatkozások nagyon széles spektrumát öleli fel. Kezdve a nehézkesebb foghúzásokkal, melyeknél már kisebb műtéti beavatkozás szükséges, de ide sorolható a bölcsességfogak eltávolítása is. Igen, sokak biztosan meglepődnek, de ezek, az egyszerűen hangzó foghúzások is már szájsebész-szakorvost igényelnek. Akinek már volt komolyabb fogászati panasza, problémája, szembesülhetett a betört foggyökér problémájával is, és tudja, hogy az mennyi bajt és kellemetlenséget okozhat. Nos, ez is a szájsebészet részét képezi.

Vagy ott van a szintén gyakori eset, a fogak beékelődése, ezeknek szakszerű eltávolítása, illetve kiszabadítása is a szájsebész feladata. Azonban ez még messze nem minden, inkább csupán az egyszerűbb szájsebészeti feladatok. Szájsebész szakorvosaink több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött, a legnehezebb eseteket is maximális szakértelemmel látják el és nem rettennek vissza egyetlen fogászati és szájsebészeti problémától sem.

Itt olyanokat említhetünk meg, mint a gyulladásos szájüregi betegségek kezelése, gyógyítása, vagy a fertőzött fogak sebészeti gyógyítása, gyökércsúcs eltávolítása és a fogászat összes arcüregi vonatkozása. Szakorvosaink továbbá a parodontológiai műtétek terén is nagy tapasztalattal rendelkeznek, amivel nem minden klinika büszkélkedhet. És végezetül, talán mindenki hallott már a fogászati implantátumokról.

Az implantológia szintén a szájsebészet szakága, azonban nem minden szakorvos profi fogimplantológus is egyben. Klinikánkon a fogászati implantátumok beültetésének egész folyamatát szakmailag elismert, neves szakorvosok végzik, beleértve az esetleges, fogpótlások készítését megelőző műtéteket.

Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező, kiváló szájsebész szakorvosaink várják Önt bárminemű fogászati panaszával. Ne halogassa, hiszen a fogászati panaszok kizárólag fogorvosi, szájsebészeti beavatkozással szüntethetők meg. Forduljon bizalommal klinikánkhoz.