Szerencsejáték

Sok igazán nehéz téma szerepel a SEO területén – a webshopok mellett az egészségügyi turizmus, szállodaipar és a szerencsejáték kiemelten a nehéz témák közé számít.

2016 őszén nemcsak a téma kényessége, de a kreatív linképítés is nehezíti a feladatot. Sok az úgynevezett rossz link, igaz ezekért újabban nem büntet a google, csak kisebb súllyal veszi figyelembe a google algoritmusa. Rengeteg magyar nyelvű katalógus zárta be kapuit az elmúlt 3 évben. Alig maradt magyar nyelvű, releváns és seo szempontból is értékes linkelőhely.

A Startlap releváns gyűjteményei beteltek, a szerkesztési elvek is gyakran változnak – nem nagyon lehet bekerülni ma már. Az alternatív katalógusok legtöbbje megszűnt vagy nem működik. Az ODP (google directory) megújult ugyan, de oda sem igazán lehet bekerülni mostanában. A yahoo megszűnt, igaz nem is nagyon volt magyar szekciója.

Mi marad akkor a linképítőknek?

Létre lehet hozni blogokat, amiket szintén linkelni kellene. Vagy ott vannak a portfóliós oldalak – olyan céges oldalak, melyekhez hozzáférés van és van erre a célra fenntartott aloldal. Néhol egy komment van forum – de ezek is kerülendőek már egy ideje. Vendégposzt is szóba jöhet – de érdemes a portfóliót variálni.

A linkek pedig kellenek, ezt a google is többször deklarálta. Hiába a jó minőség, ez önmagában ritkán szerez linkeket. Tartalmunkat valamilyen formában meg kell osztanunk a nagyközönség felé (facebook, twitter) és majd az minősíti – illetve esetleg linkelni is fogja. Lassú, rögös út ez… De az idő nekünk dolgozik.

A szerencsejáték területén írhatunk pld a magyar kaszinós helyzetről – megszűnt kocsmai játékgépek, bezárt pókertermek, a Szerencsejáték Zrt monopóliuma vagy éppen a 100 milliós koncessziós díj, melyet az online kaszinók kénytelen kelletlen megfizetnek. Írni lehet olyan kaszinókról, akik engedéllyel rendelkeznek online szerencsejátékra – pld Unibet, bet365 vagy a 888 holding. Figyelnünk kell arra is, hogy a hírek, piaci helyzet mellett a játékosokat érdeklő tartalmakat készítsünk, akár a weboldalunkon, akár a linkelőoldalakon.