Online gyógytorna konzultáció: Mckenzie torna

Hetekkel ezelőtt (2020 márciusa) senki nem hitte volna, hogy bizonyos szolgáltatások online is igénybe vehetőek lesznek. Az online konzultáció ugyan nem új jelenség, mégis sokan a személyes találkozásokat részesítik előnyben. Több oka is van – közvetlenebb, nem határol el a virtuális világ és élőben tényleg picit más.

A lényeget tekintve, bizonyos dolgokat el lehet végezni személyes közreműködés nélkül is. Példa erre egy bőrgyógyász konzultáció, de szóba jöhet például egy online pszichológiai tanácsadás is, az online gyógytorna hasznosságáról nem is beszélve.

Online gyógytorna skype konzultáció - Szentendre

Ha valakinek mozgásszervi panaszai vannak, műtét utáni rehabilitációban vesz részt, sportsérülése van – vagy egyszerűen nem tud elmenni egy személyes tornára, jó ötletnek tűnik egy online konzultáció. Talán elsőre szokatlan, de a hasznosságát és hatékonyságát tekintve mindenképpen megfontolásra ajánlom.

Egyéni mozgásterápia otthon

Nem kell hozzá más, mint egy tapasztalt online gyógytornász, akinek van tapasztalata, rutinja, gyakorlata az online felmérések kivitelezésében és kellően ügyes a személyre szabott gyakorlat sorok kialakításában.

Szükséges eszközök és feltételek: egy megfelelő matrac, eszközök – például smr henger, szalag, dinamikus ülőpárna, súlyzók vagy más specifikus eszközök. Internet kapcsolat, minimális jártasság software (Skype, Whatsapp, GoogleMeet) kezelésben és már indulhat is az egyéni online mozgásterápia.

Online gyógytorna videó vs konzultáció

Sokan keresnek gyógytorna videó sorozatokat otthoni edzéshez, terápiához – pld joga, gerinctorna vagy éppen sportsérülés házilagos enyhítésére. A kész videók kétségtelenül hatásosak, a konzultáció lényege a valós idejű felmérés, egyéni igények figyelembevétel saját részre kidolgozott, összeállított torna gyakorlatok, mozgássorok a leghatékonyabbak mindenki számára.

Alkalmas lehet az ilyen jellegű kezelés olyanok számára, akiknek már van kapcsolata a terapeutával, de szóba jöhet akkor is, ha valaki akadályoztatva van, mégis igénybe venne ilyen szolgáltatást. Mindenképp megér egy próbát, hiszen van, akinek csak ezen formája jöhet szóba az egyéni gyógytorna, fizioterápiás kezelésnek.