Kerttervezés

kerttervezés, kertépítés - füvesítésAmennyiben ténylegesen szép, esztétikus és az elképzeléseinknek megfelelő kertet szeretnénk, akkor mindenképpen egy profi kertépítő céghez kell fordulnunk. Egy ilyen csapat első lépése minden esetben a leendő kertünk megtervezése, azaz a profi kerttervezés. Ennek a folyamatnak a során vannak alapszabályok, melyeket mindenképpen betartanak. Ilyen például, hogy legyenek a kertben magasabb pontok, bokorfák vagy törzses fák. Legyenek alacsonyabb pontok, azaz talajtakarók és alacsony növésű évelők.

Továbbá az év minden szakában legyen néhány olyan terület, ahol virágzó évelő növények teszik kertünket hangulatosabbá. Természetesen a speciális, személyes igényeinket is figyelembe veszik, legyen szó pld. kerti játszótér elhelyezéséről, vagy a játszótér körüli gumiburkolatról, vagy éppen a félig árnyas területek kialakításáról vagy éppen a szép gyep, pázsit létrehozásáról, azaz a füvesítésről.

Következő fontos része a professzionális kerttervezés folyamatának a kültérburkolatok, kerti utak kiosztása, illetve ezek íveinek és méreteinek meghatározása. Ezen a ponton előtérbe kerülnek a felhasználandó anyagok, a térkövek, a faanyagok vagy pld. a természetes kövek színvilágának kiválasztása, ezeknek a megjelölése.

Egy profi kertépítő cég a kerttervezés során minden esetben a megrendelő igényeihez igazodva készíti el a kerttervet, figyelembe véve a kerttervezés és kertépítés szakmai szempontjait is. Egy profi csapat mindenképpen rendelkezik a kerttervezés folyamatának leírásával. Ide tartozik például a növénykiültetési terv és a burkolati kiosztások terve a méretarányos kertterven belül. Egy ilyen terven mindenképpen fel van tüntetve a növények mennyisége és neve, illetve a burkolt területek nagysága is.

Továbbá tartalmaz szükség esetén burkolati metszetet, részletrajzokat, a fontosabb területek felnagyításával. Részét képezi még a növénylista, növénycsoportokra bontva a növények faj és fajtameghatározásával, a kiültetési terv a telepítéskori méret megadásával. Tartalmazza szerkesztve a főbb növények színes fotóit is. Végül pedig a kert kivitelezéséről szóló tételes árajánlatot, jól átláthatóan, anyag és munkadíj bontásban. Minden egyéb felmerülő költség is természetesen fel van tüntetve az árajánlatban.

A profi kerttervezés minden esetben egy fizetős, nem díjmentes szolgáltatás. Egy kész kertterv felsőfokú mérnöki végzettség és szellemi szaktudás, szakmunka végeredménye. A Hidrovetés Kft. azonban, megbízás esetén levonja a végösszegből a kerttervezés díját a füvesítés, fűvetés kivitelezés során.