Ekcéma kezelése

Ekcéma kezelése krémmelA természetes kozmetikumok, vagy elterjedt nevükön a natúrkozmetikumok, manapság egyre nagyobb teret nyernek a kozmetikai piacon, illetve a gyógyhatásukat is egyre jobban kiélezik a gyártók egy bizonyos bőrproblémára, betegségre. Itt különösen kiemelhető az ekcéma kozmetikumokkal való kezelése. Sajnos ez a bőrprobléma sokakat érint és keresik az emberek a gyógyszernek minősülő termékek hatásával felérő, vagy akár annál jobb hatást garantáló, natúr készítményeket. Napjainkban szerencsére az emberek egyre tudatosabban választják meg, hogy mit visznek fel bőrükre, illetve mivel kezelik, jelen esetben ekcémájukat. Az ekcéma kezelése házilag, krémmel: az irritált bőr tüneteinek enyhítése nem lehetetlen.

Ezt a kellemetlen bőrbetegséget olyan hétköznapi dolgok okozhatják, mint az élelmiszer, pollen, állatszőr vagy egyéb allergiás reakciót kiváltó anyagok, illetve ha családtagnál jelen van a hajlam, akkor még nagyobb gyakorisággal üti fel a fejét az ekcéma.

Sok esetben a széna-nátha tünetei is jelentkeznek párhuzamosan, szervezetükben az átlagosnál magasabb a hisztamin, azaz az allergiás reakciót kiváltó anyag mennyisége. Továbbá elterjedt még a kontakt-ekcéma, melyet különböző allergének is kiválthatnak, pld. nikkelből vagy krómból készült ékszerek, festékek, kozmetikumok vagy egyéb ezeket az anyagokat tartalmazó tárgyakkal való érintkezés válthatja ki.

Amennyiben külsőleg szeretne alkalmazni természetes készítményeket, melyek az ekcémára pozitív illetve gyógyhatással vannak, a kamilla és az édesgyökérkrém is jó eredményekkel használható. Az összes ekcémát kezelő készítmény gyulladáscsökkentő hatású, illetve kiválóan enyhíti a berepedezett bőr okozta fájdalmat.

Amit fontos figyelembe venni, hogy a gyógynövényfőzetek használata az ekcéma helyi kezelésére a nedvedző sebek kezelése során a leghatásosabb. Ezzel ellentétben, a kenőcsök és krémek pedig az ekcémás száraz bőrfelületeken vállnak be leginkább. Az ekcéma súlyosságától függően naponta több alkalommal is használhatók ezek a készítmények. Ajánljuk az OrganiClinic ekcéma kezelésre készített krémeit, melyeket kimagasló minőség és jelentős mértékű gyógyhatás jellemez.