Bespoke – Egyedi öltöny készítés Budapest

Egy egyedi szabó gyakran lazán használja a testreszabás kifejezést, amikor egy egyedi ruhadarabra utal. Bár a ruhadarabok elkészítésének két módja hasonló, van néhány alapvető különbség, amit érdemes megjegyezni. A legjobb, ha utánajár a dolognak, és tudja, mi a különbség valóban az egyedi és a méretre szabott öltöny, zakó egyéb ruha között.

Mi is pontosan az egyedi öltöny a méretre szabott öltönyhöz képest?

Az egyedi öltönykészítés azzal kezdődik, hogy méretet veszünk a testéről, és eldöntjük, hogyan szeretné, hogy a ruhadarabok illeszkedjenek. Minden egyes ruhadarabot kifejezetten ezeknek a testméreteknek megfelelően készít el egy szakértő szabó. Az egyedi öltöny vagy egyedi ruhadarab kész állapotban érkezik, és az esetlegesen szükséges illeszkedési változtatásokat egy szabó módosítja.

Mi is az a méretre szabott öltöny (bespoke)?

A londoni Savile Row-ról származó Bespoke azt jelenti, hogy “megszólított”, és teljesen új értelmet ad a Power Suitnak.

Egyedi zakó / öltöny készítés méretre, Budapest - Bespoke

A valóban méretre szabott bespoke öltöny a lehető legjobban illeszkedő ruhadarab. A befejezetlen ruhadarabot többszörös paszományozással készítik el, hogy az minden szempontból tökéletesen illeszkedjen.

A bástyás illesztés olyan ruhadarabot jelent, amelyet fehér bástyázó fonallal lazán összevarrtak. Azért hívják bástyás ruhapróbának, mert ezen a ponton a ruhát ideiglenesen fehér bástyázó fonallal varrják össze.

Bár a méretek már korábban megtörténtek, a fűzött ruhapróbán próbálhatja fel először az egyedi öltönyét, a ruhapróbára vonatkozó megjegyzéseket lehet tenni, és a fűzőfonalat könnyen el lehet távolítani a kiigazításokhoz, mielőtt a ruhadarab varratait a végleges szállításhoz befejeznénk.

A méretre szabott öltönyök a legdrágábbak, mert ezek igénylik a legtöbb szakértelmet és kézi kivitelezést. A bespoke egy brit szó, ami azt jelenti, hogy “a megszólított”. Ezekben az öltönyökben csak a hajtókán több mint 1000 kézi öltés lehet. A méretre szabott öltöny úgy van szabva, hogy a testhez simuljon, és soha nem kell vasalni. Az öltönyök világának csúcskategóriájának számítanak.

A szabók a méretre szabott öltönyök világában több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Minden egyes alkalommal, amikor öltönyt készítenek, új szabásmintát készítenek. A szakértő soha nem használna újra egy korábbi szabásmintát, sőt, még csak át sem dolgozna rajta.

A méretre szabott öltöny lényege, hogy eredeti, és alkalmazkodik az illető testének sajátos árnyalataihoz. A szabó a hát ívétől és a láb formájától kezdve a hagyományos méretekig mindent figyelembe vesz.

A méretes szabóság mesterei két hónap alatt számos próbát tartanak, miközben a ruhadarab elkészül. A szabó biztos akar lenni abban, hogy a ruhadarab megfelel az ügyfél elképzeléseinek, és hogy az illeszkedés a lehető legpontosabb legyen az öltöny varrás befejeztével.

Egyedi, méretre készített öltöny, zakó, ing, mellény: Bespoke méretes szabóság

Megtervezheti méretre szabott, elegáns, egyedi öltöny, zakó, nadrág, mellény ruhadarabjait, és Simon Skottowe elkészíti azt.

Websitesimonskottowe.com
Address: Budapest, Zoltán u. 10, 1054